Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 barbabietola cotta a pezzi
- 240 g di ceci bianchi in scatola, sgocciolati
- ½ cucchiaino di sale
- 100 g di acqua
- ½ limone, il succo spremuto
- 2 cucchiai di Parmigiano Reggiano (almeno 36 mesi)
- 320 g di pasta corta a piacere
- mandorle a lamelle q.b. per decorare
- prezzemolo fresco tritato q.b. per decorare
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1805.8 kJ / 431.5 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 72.2 g
- Tłuszcz
- 11.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 2 g
- Błonnik
- 7.3 g
- Sód
- 466.8 mg
Alternatywne przepisy
Tagliatelle di farro con cavolo verza
1sa 30 dk
Gnocchi di broccoli
1sa
Spaghetti integrali con crema di lenticchie e carote
45 dk
Spaghetti broccoli e noci
40 Min
Pasta verze e pancetta
40 Min
Cotolette di sedano rapa con crema di patate (senza lattosio)
35 dk
Polpette di cavolo viola
1sa 30 dk
Polpettone con purè di zucca (vegan)
1sa 30 dk
Burger di barbabietola
1sa
Burger vegetali
40 Min
Curry di ceci (vegan)
1sa
Pasta integrale in crema di broccoli e acciughe (Bimby Friend)
30 Min