Urządzenia i Akcesoria
Buchty z sosem truskawkowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Buchty
-
mleka120 g
-
cukru1 łyżeczka
-
świeżych drożdży pokruszonych20 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu280 g
-
soli1 szczypta
-
jajko1
-
masło do natłuszczenia
-
wody500 g
Sos truskawkowy
-
truskawek, świeżych300 g
-
cukru30 - 40 g
-
jogurtu typu greckiego130 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
390.1 kcal /
1632.1 kJ
Białko
14.5 g
Tłuszcz
5.1 g
Węglowodany
72.4 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
90 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Drożdżowe kluski z gotowanym mięsem
1 godz. 30 min
Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym
1 godz. 15 min
Pampuchy z czekoladą, sos śliwkowy i zabajone
1 godz.
Pampuchy z sosem z owoców jagodowych
1 godz. 10 min
Pampuchy z cukrem makowym i budyniowym sosem waniliowym
30 min
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1 godz. 40 min
Groszek ptysiowy
1 godz.
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Sos truskawkowy
15 min
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1 godz. 30 min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 min
Langosze
1 godz. 30 min