Urządzenia i Akcesoria
Buchty z sosem truskawkowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Buchty
-
mleka120 g
-
cukru1 łyżeczka
-
świeżych drożdży pokruszonych20 g
-
mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu280 g
-
soli1 szczypta
-
jajko1
-
masło do natłuszczenia
-
wody500 g
Sos truskawkowy
-
truskawek, świeżych300 g
-
cukru30 - 40 g
-
jogurtu typu greckiego130 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
390.1 kcal /
1632.1 kJ
Białko
14.5 g
Tłuszcz
5.1 g
Węglowodany
72.4 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
90 mg