Urządzenia i Akcesoria
Buchty z sosem truskawkowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Buchty
-
120 g mleka
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
280 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 szczypta soli
-
1 jajko
-
masło do natłuszczenia
-
500 g wody
Sos truskawkowy
-
300 g truskawek, świeżych
-
30 - 40 g cukru
-
130 g jogurtu typu greckiego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
390.1 kcal /
1632.1 kJ
Białko
14.5 g
Tłuszcz
5.1 g
Węglowodany
72.4 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
90 mg