Urządzenia i Akcesoria
Pierniczki alpejskie
Przygotowanie 1 godz. 20 min
Czas całkowity 25 godz. 25 min
80 sztuk
Składniki
-
150 g masła pokrojonego na kawałki
-
280 g miodu płynnego
-
2 opakowania przyprawy korzennej do piernika Dr. Oetker® (80 g)
-
130 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
2 łyżeczki sody oczyszczonej Dr. Oetker®
-
3 jajka
-
2 żółtka
-
60 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
660 g mąki tortowej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
20 g kakao naturalnego, niesłodzonego dr Oetker®
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
53 mg
Białko
1 g
Kalorie
292 kJ /
70 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
0.2 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
AROMATYCZNE ŚWIĘTA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Popękane ciasteczka
4 Std. 35 Min
Lizaki bezowe choinki
3 Std. 40 Min
Wielkanocne babeczki „owieczki”
1 Std. 45 Min
Muffinkowe mini jabłeczniki (TM6, TM7)
1 Std. 35 Min
Czekoladowe muffinki
35 Min
Lukier
2 Std.
Gofry tradycyjne z dżemem gruszkowym
2 Std. 30 Min
Gwiazda drożdżowa z makiem
1 Std. 35 Min
Ciasteczka maślane z lukrem królewskim i ozdobami
2 Std.
Muffiny bananowo-czekoladowe z orzechami
50 Min
Szwedzkie pierniczki
1 Std. 30 Min
Domek z piernika
5 Std. 30 Min