Ciasto ucierane z owocami i kruszonką

Ciasto ucierane z owocami i kruszonką

4.8 3.6K oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
26 kawałków

Składniki

Ciasto ucierane
  • 200 g masła pokrojonego na kawałki
  • 150 - 200 g cukru (patrz wskazówka)
  • 2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • 4 jajka w temp. pokojowej
  • 200 g mąki pszennej
  • 50 g skrobi ziemniaczanej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia (10 g)
Owoce i kruszonka
  • 200 - 300 g owoców (np. jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki, truskawek, przekrojonych na pół, porzeczek, malin lub borówek)
  • 10 - 20 g skrobi ziemniaczanej
  • 80 g mąki pszennej
    40 g płatków owsianych, i 40 g mąki pszennej
  • 30 g cukru
  • 60 g masła pokrojonego na kawałki
  • cukier puder do oprószenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 kawałek

Kalorie 165.8 kcal / 693.8 kJ
Białko 2.2 g
Tłuszcz 8.9 g
Węglowodany 19.6 g
Błonnik 0.4 g
Tłuszcz nasycony 5.4 g
Sód 40.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...