Urządzenia i Akcesoria
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
26 kawałków
Składniki
Ciasto ucierane
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
150 - 200 g cukru (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki cukru wanilinowego2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
4 jajka w temp. pokojowej
-
200 g mąki pszennej
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia (10 g)
Owoce i kruszonka
-
200 - 300 g owoców (np. jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki, truskawek, przekrojonych na pół, porzeczek, malin lub borówek)
-
10 - 20 g skrobi ziemniaczanej
-
40 g płatków owsianych, i 40 g mąki pszennej80 g mąki pszennej
-
30 g cukru
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Sód
40.3 mg
Białko
2.2 g
Kalorie
693.8 kJ /
165.8 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Węglowodany
19.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kruche ciasto z porzeczkami i bezą
1h 45min
Ciasto drożdżowe z owocami i kruszonką
1h 55min
Drożdżówki z truskawkami i kruszonką
1h 30min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2h 15min
Ciasto marchewkowe z polewą z serka śmietankowego
2h 30min
Maślankowiec ze śliwkami
1h 15min
Sernik z żurawiną
10h
Jogurtowy placek ze śliwkami
1h 20min
Ciasto ucierane z owocami
1h
Jogurtowe ciasto z borówkami
1h 15min
Klasyczny jabłecznik
1h 30min
Szybkie ciasto ze śliwkami
1h 10min