
Urządzenia i Akcesoria
Ciasto ucierane z owocami i kruszonką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
26 kawałków
Składniki
Ciasto ucierane
-
200 g masła pokrojonego na kawałki
-
150 - 200 g cukru (patrz wskazówka)
-
2 łyżeczki cukru waniliowego, wykonanego w TM
-
4 jajka w temp. pokojowej
-
200 g mąki pszennej
-
50 g skrobi ziemniaczanej
-
2 łyżeczki proszku do pieczenia (10 g)
Owoce i kruszonka
-
200 - 300 g owoców (np. jabłek bez gniazd nasiennych, pokrojonych na kawałki, truskawek, przekrojonych na pół, porzeczek, malin lub borówek)
-
10 - 20 g skrobi ziemniaczanej
-
80 g mąki pszennej
-
30 g cukru
-
60 g masła pokrojonego na kawałki
-
cukier puder do oprószenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
165.8 kcal /
693.8 kJ
Białko
2.2 g
Tłuszcz
8.9 g
Węglowodany
19.6 g
Błonnik
0.4 g
Tłuszcz nasycony
5.4 g
Sód
40.3 mg