Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 8 jajek
- 1 szczypta soli
- 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka, podzielonego na kawałki
- 250 - 300 g cukru
- 200 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 100 g kaszy manny
-
1
łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
lub 1 łyżka cukru wanilinowego - 20 g skrobi ziemniaczanej
- cukier puder, do oprószenia
- woda, do pieczenia
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1693.5 kJ / 404.7 kcal
- Białko
- 14.7 g
- Węglowodany
- 34.9 g
- Tłuszcz
- 23.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.9 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 366.5 mg
Alternatywne przepisy
Makowiec z bezą
2h 40min
Piernik na ciemnym piwie
2 godz. 35 min
Sero-makowiec
9 godz. 40 min
Szybki piernik
1h 30min
Babka piernikowa z powidłami i polewą czekoladową
2 godz. 5 min
Makowiec japoński Sławomira Zabawy
2 godz. 30 min
Sernik krakowski
4 godz. 55 min
Babka piaskowa "Fix"
1h 30min
Sernik królewski
4h 35min
Ciasto kakaowe z wiśniami
2h 15min
Klasyczny jabłecznik
1h 30min
Sernik wiedeński z polewą czekoladową
8h