Sernik wiedeński

Sernik wiedeński

4.8 5.4K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 9 godz. 45 min
12 porcji

Składniki

  • 8 jajek
  • 1 szczypta soli
  • 1000 g twarogu sernikowego, z wiaderka podzielonego na kawałki
  • 250 - 300 g cukru
  • 200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
  • 100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 100 g kaszy manny
  • 1 łyżka cukru waniliowego, wykonanego w TM
    1 łyżka cukru wanilinowego
  • 20 g skrobi ziemniaczanej
  • cukier puder do oprószenia
  • woda do pieczenia

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 366.5 mg
Białko 14.7 g
Kalorie 1693.5 kJ / 404.7 kcal
Tłuszcz 23.3 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 12.9 g
Węglowodany 34.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...