Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La farce
- 2 - 3 branches de persil frais
- 40 g d'oignon
- 1 gousse d'ail
- 150 g de poitrine de porc, découennée et coupée en morceaux (réserver les parures pour le bouillon)
- 50 g de chair à saucisse
- 1 c. à café de sel
- ½ c. à café de piment d'Espelette
- 1 œuf
- 40 g de mie de pain
- 1 poule
Le bouillon
- 1600 g d'eau
- 2 c. à café de sel
- 1 branche de thym frais
- 1 feuille de laurier frais
- ½ c. à café de poivre moulu
- 2 clous de girofle
- 2 c. à café de concentré de tomate
- 350 g de carottes, coupées en tronçons
- 2 poireaux, coupées en gros tronçons
- 1 oignon, coupé en deux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3325 kJ / 795 kcal
- Białko
- 89.3 g
- Węglowodany
- 18.5 g
- Tłuszcz
- 40.5 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Poulet de la "Mère Blanc"
1h 15 min
Osso-buco
1h 20 min
Alicuit de canard
1h
Paupiettes de veau aux olives
50min
Cailles farcies
1h 15 min
Cassoulet
13h
Rognons de veau sauce madère
20 min
Coq au vin
9 godz. 40 min
Paupiettes de veau et petits légumes
1h
Lapin chasseur et pommes de terre sautées
1h 30min
Blanquette de veau vapeur
1h 10min
Cassoulet au confit de canard
1h 10min