Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'eau
- 18 œufs de caille
- 100 g de lardons
- 200 g de vin rouge
- 90 g d'oignon, coupé en deux
- 25 g de beurre doux
- 1 c. à café de fond de veau déshydraté
- 15 g de farine de blé
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1522 kJ / 363 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 21.3 g
- Błonnik
- 2.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Endives au jambon
1 godz. 15 min
Cervelle de canuts
12 Std.
Œufs cocotte à la florentine
50min
Asperges à la vinaigrette aux oeufs
40min
Huîtres chaudes, crème à l'échalote
40min
Œuf poché sauce meurette
1 godz.
Asperges sauce mousseline
1 godz.
Œufs mollets à la dijonnaise
25min
Œufs de caille en gelée d'herbes
2 godz. 30 min
Menu 2 - Huîtres chaudes au sabayon de Vouvray et douceur de carotte
40min
Œufs basse température, artichauts et girolles
2 godz.
Poireaux vinaigrette
35min