![Kipferlkoch mit Vanilleobers Kipferlkoch mit Vanilleobers](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1024b812-040a-4d51-bdfb-53ba0b90bf74/Derivates/cfeb62b5-435d-4638-acb2-80c8bc645fa8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten und ein paar Flöckchen zum Belegen
- 300 g Milch
- 250 g Schlagobers
- 3 Eier
- 200 - 250 g Brioche oder Frühstücks-Kipferl, altbacken
- 2 Äpfel, geschält, entkernt (à ca. 125 g)
- 20 g Zucker
- 20 g Zitronensaft
- 3 EL Zucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 2 EL Rosinen
- 1 TL Vanillezucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1733 kJ / 414 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Topfenpalatschinken
1h 30min
Scheiterhaufen
1h 30min
Eiernockerl
30 dk
Osterpinzen
2h 50min
Faschierter Braten - Stefaniebraten
2 godz. 45 min
Reisauflauf mit Äpfeln
1h 45 min
Mohnnudeln
1h 30min
Topfenschmarrn ruckzuck
40min
Topfenschmarrn
50min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55 dk
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50min
Schinkenfleckerl überbacken
1 Std. 10 Min