Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- Butter zum Einfetten und ein paar Flöckchen zum Belegen
- 300 g Milch
- 250 g Schlagobers
- 3 Eier
- 200 - 250 g Brioche oder Frühstücks-Kipferl, altbacken
- 2 Äpfel, geschält, entkernt (à ca. 125 g)
- 20 g Zucker
- 20 g Zitronensaft
- 3 EL Zucker
- 1 TL Zimt, gemahlen
- 2 EL Rosinen
- 1 TL Vanillezucker
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1733 kJ / 414 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 37 g
- Tłuszcz
- 26 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gebackene Schinkenfleckerl
1 Std.
Grießkoch mit Orangenfilets
20 Min
Eiernockerl
30 Min
Stoßsuppe mit Erdäpfelgröstl
35 Min
Schinkenfleckerl überbacken
1h 10min
Topfenschmarrn
50 Min
Rahmdalken mit Erdbeeren
25min
Milchrahmstrudel
1h 55min
Scheiterhaufen
1 Std. 30 Min
Grießschmarrn mit Apfelmus
55min
Mozartknödel mit Erdbeersauce
55min
Waldviertler Mohnzelten
1 Std. 30 Min