Gedrehter Mandelkranz

Gedrehter Mandelkranz

4.8 155 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
20 Stück

Składniki

Germteig
  • Milch
    250 g
  • Zucker
    50 g
  • Butter in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
    70 g
  • frische Germ
    20 g
  • Weizenmehl, glatt und ggf. 1-2 EL mehr für den Teig
    500 g
  • Ei (Größe M)
    1
  • Salz
    1 TL
Mandelfülle
  • Mandeln
    250 g
  • Wasser
    80 g
  • Zucker
    120 g
  • Orangensaft
    20 g
  • Honig
    10 g
Glasur und Fertigstellung
  • Weizenmehl, glatt für die Arbeitsfläche
  • Milch etwas mehr zum Bestreichen
    2 EL
  • Staubzucker
    150 g

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 265 kcal / 1110 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 11 g
Węglowodany 36 g
Błonnik 3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...