Gratiniertes Karfiolpüree

Gratiniertes Karfiolpüree

4.4 59 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 Portionen

Składniki

  • Gruyère Käse in Stücken
    70 g
  • Wasser
    500 g
  • Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken
    100 g
  • Karfiol mit Strunk, in Stücken (ca. 700 g)
    1
  • Schlagobers
    80 g
  • Butter
    10 g
  • Salz
    1 ½ TL
  • Kreuzkümmel, gemahlen
    ¼ TL
  • Muskat, gemahlen
    2 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 145 kcal / 607 kJ
Białko 7 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...