Urządzenia i Akcesoria
Gratiniertes Karfiolpüree
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
6 Portionen
Składniki
-
Gruyère Käse in Stücken70 g
-
Wasser500 g
-
Erdäpfel, mehlig geschält, in Stücken100 g
-
Karfiol mit Strunk, in Stücken (ca. 700 g)1
-
Schlagobers80 g
-
Butter10 g
-
Salz1 ½ TL
-
Kreuzkümmel, gemahlen¼ TL
-
Muskat, gemahlen2 Prisen
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
7 g
Kalorie
607 kJ /
145 kcal
Tłuszcz
10 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Mini Melanzani-Pizzen
55 min
Karfiol-Rotkraut-Pizza
1 godz. 40 min
Weißes Paradeismousse mit Rucola und Paradeisflakes
10 godz. 50 min
Pastinaken-Cremesuppe
45 min
Rote Rüben-Sellerie-Püree
40 min
Kipferlkoch mit Vanilleobers
55 min
Jiddische Hendlleber mit Kirschenkoch
5 godz. 15 min
Hafaloab mit Kraut
1 godz. 15 min
Karfiol mit Butterbröseln
40 min
Cremespinat
30 min
Velouté von Topinambur
30 min
Erdäpfel-Sellerie-Püree
35 min