Erdäpfel-Fisolen-Salat

Erdäpfel-Fisolen-Salat

4.7 107 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
4 Portionen

Składniki

  • Zwiebel (ca. 60 g), halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Wasser
    350 g
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Erdäpfel, festkochend geschält, in Stücken (2,5 cm)
    500 g
  • Fisolen, frisch
    500 g
    500 g Fisolen, TK
  • Bohnenkraut, getrocknet
    2 TL
  • Feta
    250 g
  • Cocktailtomaten
    300 g
  • natives Olivenöl extra
    20 g
  • Essig
    20 g
  • Salz
    1 ¼ TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    ¼ TL
  • Oregano, frisch Blättchen abgezupft
    4 Stängel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 338 kcal / 1418 kJ
Białko 17 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 27 g
Błonnik 10 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...