Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Teig
- 60 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
- 400 g Kamut
- 220 g Wasser
-
1
TL Zucker
lub 1 TL Backmalz -
½
Würfel Hefe (20 g)
lub 1 Pck. Trockenhefe - 1 TL Salz
Belag und Fertigstellung
- 2 Knoblauchzehen
- 5 - 6 Sardellenfilets, in Öl, abgetropft
- 30 g natives Olivenöl
-
200
g Eiertomaten, Typ San Marzano, entkernt, in Stücken
lub 200 g stückige Tomaten aus der Dose - ½ TL Salz
- 1 TL Oregano, getrocknet
- Mehl zum Bearbeiten
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 405 kJ / 97 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 0.9 g
Alternatywne przepisy
Pizza Margherita
1h 35min
Mini-Pizzen mit Kräutern
1h 35min
Pizza auf ligurische Art
1hod. 50min
Pizza Vier Jahreszeiten
1h 30 min.
Frühlingspizza Toni M.
6h 40 min.
Frittierte Mini-Pizzen
2h
Roggenpizza mit Tomaten-Paprika-Sauce
1 Std. 40 Min
Blini mit Paprikaragout
2h
Pizza Capricciosa
1 Std. 40 Min
Pizza bianco mit Pesto und Mozzarella
1h 20min
Pizza Margherita mit Bier
2 Std. 10 Min
Bauernpizza
1 Std. 40 Min