Urządzenia i Akcesoria
Pizza mit Kartoffelteig
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 8 godz.
3 Portionen
Składniki
Teig
-
Wasser600 g
-
Kartoffeln, mehligkochend klein, mit Schale650 g
-
Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten1 EL
-
Kartoffelstärke75 g
-
Ei1
-
Oregano, getrocknet½ TL
-
Salz1 TL
-
Pfeffer2 Prisen
Belag
-
Edamer in Stücken100 g
-
Zwiebel halbiert1
-
Knoblauchzehe1
-
Olivenöl20 g
-
geschälte Tomaten (400 g), abgetropft1 Dose
-
Salz½ TL
-
Pfeffer¼ TL
-
Zucker1 Prise
-
Oregano, getrocknet1 TL
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
16 g
Kalorie
2148 kJ /
513 kcal
Tłuszcz
24 g
Węglowodany
56 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pizza mit Reismehlteig
1 godz. 20 min
Linsenbraten
1 godz. 50 min
Brötchen
2 godz.
Kartoffelmuffins mit Pilzsauce
2 godz. 15 min
Buchweizen-Knabberstangen
2 godz.
Sommerliche Gemüsepizza (glutenfrei)
1 godz. 50 min
Sattmacher-Pizza
1 godz.
Toastbrot
3 godz.
Reis-Stärke-Brot
1 godz. 15 min
Mais-Buchweizen-Brot
1 godz. 30 min
Maisspätzle
15 min
Buchweizencrêpes mit Camembert
1 godz. 25 min