Pizza mit Kartoffelteig

Pizza mit Kartoffelteig

3.8 76 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 8 godz.
3 Portionen

Składniki

Teig
  • Wasser
    600 g
  • Kartoffeln, mehligkochend klein, mit Schale
    650 g
  • Olivenöl und etwas mehr zum Einfetten
    1 EL
  • Kartoffelstärke
    75 g
  • Ei
    1
  • Oregano, getrocknet
    ½ TL
  • Salz
    1 TL
  • Pfeffer
    2 Prisen
Belag
  • Edamer in Stücken
    100 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • geschälte Tomaten (400 g), abgetropft
    1 Dose
  • Salz
    ½ TL
  • Pfeffer
    ¼ TL
  • Zucker
    1 Prise
  • Oregano, getrocknet
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 513 kcal / 2148 kJ
Białko 16 g
Tłuszcz 24 g
Węglowodany 56 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...