Reiskuchen mit Apfel-Preiselbeer-Kompott
TM6 TM5

Reiskuchen mit Apfel-Preiselbeer-Kompott

3.4 (31 ocen)

Składniki

Preiselbeer-Kompott

  • 1 Glas Wild-Preiselbeeren (400 g)
  • 10 g Maisstärke
  • 40 g Wasser
  • 1 Apfel, ungeschält, in dünnen Scheiben

Reiskuchen

  • 60 g Zucker
  • 500 g Milch
  • 1 Dose Safran (0,1 g)
  • 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
  • 120 g Milchreis
  • Butter zum Einfetten
  • 2 Eier, getrennt
  • 1 Prise Salz

Wartości odżywcze
na 1 Stück
Kalorie
717 kJ / 171 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
32 g
Tłuszcz
3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy