Reiskuchen mit Apfel-Preiselbeer-Kompott

Reiskuchen mit Apfel-Preiselbeer-Kompott

3.4 35 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
12 Stücke

Składniki

Preiselbeer-Kompott
  • Wild-Preiselbeeren (400 g)
    1 Glas
  • Maisstärke
    10 g
  • Wasser
    40 g
  • Apfel ungeschält, in dünnen Scheiben
    1
Reiskuchen
  • Zucker
    60 g
  • Milch
    500 g
  • Safran (0,1 g)
    1 Dose
  • Vanillezucker, selbst gemacht
    2 TL
  • Milchreis
    120 g
  • Butter zum Einfetten
  • Eier getrennt
    2
  • Salz
    1 Prise

Wartości odżywcze na 1 Stück

Kalorie 171 kcal / 717 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 3 g
Węglowodany 32 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...