![Reiskuchen mit Apfel-Preiselbeer-Kompott Reiskuchen mit Apfel-Preiselbeer-Kompott](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3AAE28BC-DA6A-4705-8EC3-A9C20C9B9386/Derivates/5239C44E-D0D2-4E8D-AC86-492CDBC53E77.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preiselbeer-Kompott
- 1 Glas Wild-Preiselbeeren (400 g)
- 10 g Maisstärke
- 40 g Wasser
- 1 Apfel, ungeschält, in dünnen Scheiben
Reiskuchen
- 60 g Zucker
- 500 g Milch
- 1 Dose Safran (0,1 g)
- 2 TL Vanillezucker, selbst gemacht
- 120 g Milchreis
- Butter zum Einfetten
- 2 Eier, getrennt
- 1 Prise Salz
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 717 kJ / 171 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 32 g
- Tłuszcz
- 3 g
Alternatywne przepisy
Mandel-Honig-Grieß-Kuchen
1 Std.
Türkentommerl (Maisgrießschmarrn)
50 Min
Grieß-Gugelhupf mit Orangenglasur
1h 30min
Aprikosengugelhupf
2h
Orangen-Möhren-Torte
2h
Quark-Apfel-Fladen
50 Min
Joghurt-Grießkuchen
5 Std.
Mais-Muffins
50 Min
Kokos-Guglhupf
1 Std. 15 Min
Aprikosen-Muffins
45 min
Marokkanischer Gugelhupf
1h 35min
Zitronen-Gugelhupf
1 Std. 15 Min