Urządzenia i Akcesoria
Gekochtes Sauerkraut
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln geviertelt80 g
-
Sonnenblumenöl20 g
-
Sauerkraut1000 g
-
Wasser180 g
-
Salz½ TL
-
Zucker nach Geschmack1 - 1 ½ TL
-
schwarze Pfefferkörner7
-
Wacholderbeeren5
-
Lorbeerblätter, getrocknet1 - 2
-
Kümmel, ganz oder gemahlen, nach Geschmack¼ - ½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1297 mg
Białko
2 g
Kalorie
297 kJ /
71 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ungarisches Letscho
50min
Karfiol-Ei-Salat mit Senfdressing
35min
Letscho
40min
Gelber Fisolensalat
40min
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40min
Kohlrabi in Dillsauce mit Heurigen Erdäpfeln und Knackern
55min
Karfiol mit Butterbröseln
40min
Selchfleischknödel mit Sauerkraut
1h 40min
Krautfleckerl
40min
Tafelspitz mit Semmelkren
1h 20min
Gebackene Leberknödel
2h
Lauwarmer Krautsalat
10min