Urządzenia i Akcesoria
Gekochtes Sauerkraut
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 Portionen
Składniki
-
Zwiebeln geviertelt80 g
-
Sonnenblumenöl20 g
-
Sauerkraut1000 g
-
Wasser180 g
-
Salz½ TL
-
Zucker nach Geschmack1 - 1 ½ TL
-
schwarze Pfefferkörner7
-
Wacholderbeeren5
-
Lorbeerblätter, getrocknet1 - 2
-
Kümmel, ganz oder gemahlen, nach Geschmack¼ - ½ TL
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Sód
1297 mg
Białko
2 g
Kalorie
297 kJ /
71 kcal
Tłuszcz
4 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
10 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Erdäpfelsalat
55 min
Steirisches Krenfleisch
2 godz. 45 min
Pusztasalat
1 godz.
Letscho
40 min
Heringssalat
1 godz. 5 min
Paradeissauce mit Salzerdäpfeln
1 godz.
Karfiol mit Butterbröseln
40 min
Cremespinat
30 min
Kümmelkraut mit Debrezinerkraken
40 min
Krautfleckerl
40 min
Rinderkraftsuppe (aus Suppenfleisch)
3 godz. 45 min
Tafelspitz mit Semmelkren
1 godz. 20 min