Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g Zwiebeln, halbiert
- 80 g Gruyère Käse, in Stücken
- 30 g Olivenöl
- 20 g Butter, in Stücken
- ½ TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 1 ½ TL brauner Zucker
- 50 g Weißweinessig
- 25 g Mehl
- 800 g Wasser
-
2
geh. TL Gewürzpaste für Hühnerbrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Hühnerbrühe (für je 0,5 l) - 1 Lorbeerblatt, getrocknet
-
1
EL Thymianblättchen, frisch
lub ½ EL Thymian, getrocknet - 12 Scheiben Baguette, geröstet
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 981 kJ / 234 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 22 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 292 mg
Alternatywne przepisy
Porree-Hackfleisch-Suppe
30min
Fenchelzöpfe
3h
Zwiebel-Flammkuchen
1h
Klassische Französische Zwiebelsuppe
1h
Zwiebelsuppe
50min
Winterliche Gemüsesuppe mit Maroni und Debreziner (XXL)
1h 20min
Spaghetti mit Sardellen und Knoblauchbrösel
40min
Spaghetti aglio e olio mit Tintenfischringen
1h
Tomatenessenz
13 godz. 30 min
Bratapfelpunsch mit Vanille-Zimt-Sahne
40min
Französische Zwiebelsuppe
5h 30min
Blumenkohlcremesuppe mit glasierten Blumenkohlröschen
45min