Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Knoblauchzehe
- 1 Zwiebel, halbiert
- 30 g Öl
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 200 g Sahne
- 200 g Wasser
- 500 g Salatgurke, in Stücken
- 40 g Mehl
- ½ TL Salz
- ½ - 1 TL Pfeffer
- 3 Stängel Dill, abgezupft
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1158 kJ / 277 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 24 g
- Błonnik
- 1.6 g
Alternatywne przepisy
Champignoncremesuppe
20 min
Zucchinicremesuppe
25 min
Petersilien-Rahm-Suppe
35 min
Apfel-Creme-Suppe
30 min
Rote-Rüben-Suppe
45 min
Gurken-Erdäpfel-Dill-Suppe mit Räucherlachs
20 min
Gurkencremesuppe mit Garnelenspießchen
35 min
Rotes Zwiebelcremesüppchen
30 min
Rucola-Kartoffel-Suppe
25 min
Paprikacremesuppe
20 min
Radieschensuppe
25 min
Kohlrabi-Cremesuppe
35 min