Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- ½ Bund Thymian, ohne Stiele
- 1 Zwiebel, halbiert
- 200 g Geflügelleber, ohne Sehnen, in Stücken
- 40 g roter Portwein
- 40 g Orangensaft
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer aus der Mühle
- 80 g Sahne
- 1 Ei
- 4 Blätter Gelatine, weiß
- 200 g Schwarzer Johannisbeersaft
- 10 Pfefferkörner, schwarz
- 3 - 5 Lorbeerblätter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1697 kJ / 406 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Würzige Aioli mit Sherry
40 min
Gekühlte Erbsen-Gazpacho mit Buttermilchschnee
4 Std. 30 Min
Bärlauch-Panna-Cotta im Räucherlachs Mantel
4 Std. 30 Min
Vitello Tonnato
48h
Sauce Hollandaise zu Frühlingsgemüse
10min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10min
Gazpacho à la Sansibar mit Avocadotatar
30 Min
Gurkenmousse zu gebeiztem Lachs
4 Std.
Manchegocreme mit Cherry-Tomaten und schwarzen Oliven
30 Min
Brioche zu Geflügelleber-Mousse
2 godz. 35 min
Orangen-Hollandaise zu Weihnachtsgeflügel
10min
Weiße Tomatensuppe
40 min