![Geflügelleber-Mousse zu Brioche Geflügelleber-Mousse zu Brioche](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fed9ffd1d157dbc579b2b1f07cfa8640/Derivates/664366cd24a55e5b936edbf7a15274fdb5d4d38a.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Butter, weich, in Stücken
- ½ Bund Thymian, ohne Stiele
- 1 Zwiebel, halbiert
- 200 g Geflügelleber, ohne Sehnen, in Stücken
- 40 g roter Portwein
- 40 g Orangensaft
- ½ TL Salz
- 3 Prisen Pfeffer aus der Mühle
- 80 g Sahne
- 1 Ei
- 4 Blätter Gelatine, weiß
- 200 g Schwarzer Johannisbeersaft
- 10 Pfefferkörner, schwarz
- 3 - 5 Lorbeerblätter
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1697 kJ / 406 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 35 g
- Błonnik
- 0.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Geflügelleber Crème brûleé
13 godz.
Crème brûlée
6 Std.
Wildpastetchen mit Portwein-Gelee
2hod. 20min
Vitello Tonnato
48 godz.
Parmesan-Creme-brûlée
8u.
Brioche zu Geflügelleber-Mousse
2 godz. 35 min
Zabaglione mit Orangenlikör
15 Min
Würzige Aioli mit Sherry
40 Min
Herzhaftes Zitronen-Sabayon
10 Min
Maronencremesuppe mit Jakobsmuscheln
50 Min
Zabaglione
15 Min
Zabaglione al Prosecco
15 Min