![Letscho Letscho](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/25049fc4-c339-48e7-ac34-06281166a7b1/Derivates/ffae6d98-c2e1-46df-a6ac-05ee1d15d8ac.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, geviertelt
- 3 Knoblauchzehen, halbiert
- 40 g Olivenöl
- 10 g Tomatenmark
- ½ TL Paprikapulver, edelsüß
- 500 g Paprikaschoten, rote, grüne und gelbe, in Stücken
- 100 g Wasser
-
1
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub ½ Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l) - 300 g geschälte Tomaten, aus der Dose
- ¼ TL Zucker
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 426 kJ / 101 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 4 g
Alternatywne przepisy
Erdäpfelgulasch
1h 10min
Fisolengulasch
1h 10min
Pannonische Bohnensuppe
50min
Burgenländische Krautsuppe mit Speck
55min
Kürbis-Erdäpfel-Gulasch mit Würstel
50min
Liptauer
15 min
Gelber Fisolensalat
40min
Pannonische Krautsuppe (vegetarisch)
1 Std.
Krautfleckerl
40min
Scharfes Fisolengulasch mit Debrezinern
50min
Krautsuppe
55min
Ungarisches Letscho
50min