Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan

Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan

3.6 23 oceny
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 Schraubgläser

Składniki

  • Schokolade (siehe Tipp)
    100 g
  • Mandeln, geschält
    100 g
  • Kirschenschnaps
    2 TL
    2 TL Zitronensaft, frisch gepresst
  • frische Kirschen mit Kern, ohne Stiel
    1300 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    80 g
  • Gelierzucker 2:1 (à 500 g)
    1 Packung

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Białko 5 g
Kalorie 2119 kJ / 506 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 93 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...