Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Schokolade (siehe Tipp)
- 100 g Mandeln, geschält
-
2
TL Kirschenschnaps
lub 2 TL Zitronensaft, frisch gepresst - 1300 g frische Kirschen, mit Kern, ohne Stiel
- 80 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 Packung Gelierzucker 2:1 (à 500 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2119 kJ / 506 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Heidelbeermarmelade
55min
Hollerkoch
2h 50min
Himbeer-Zitronen-Gelee
55min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1h
Brombeer-Birnen-Marmelade
55min
Kirschenkompott
1h 35min
Powidl
8 Std.
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5min
Erdbeermarmelade
25min
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55min
Zwetschkenröster
1h 30min
Ribiselgelee
55min