![Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan Kirschenmarmelade mit Schokomarzipan](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E40B2927-6CC7-4867-A539-5A4FE705652C/Derivates/12461143-e93d-4c1c-928a-1b246dbd5c43.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Schokolade (siehe Tipp)
- 100 g Mandeln, geschält
-
2
TL Kirschenschnaps
lub 2 TL Zitronensaft, frisch gepresst - 1300 g frische Kirschen, mit Kern, ohne Stiel
- 80 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 1 Packung Gelierzucker 2:1 (à 500 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2119 kJ / 506 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 93 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Zwetschken-Mohn-Marmelade mit Rum
55 min
Traubengelee
1 Std.
Himbeer-Zitronen-Gelee
55 min
Pfirsichmarmelade mit Banane und Thymian
1 Std.
Brombeer-Birnen-Marmelade
55 min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5 min
Heidelbeermarmelade
55 min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1 godz. 10 min
Ribiselgelee
55 min
Erdbeermarmelade mit Holunderblüten
35 min
Erdbeermarmelade 1:1
55 min
Erdbeermarmelade
25 min