Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Wasser
- 250 g Gelierzucker 3:1
- 1000 g Marillen, halbiert und entkernt
- 50 g Mandelstifte
- 20 g Zitronensaft
- Rum (80 % Vol.), für die Deckel der Schraubgläser
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2482 kJ / 591 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 111.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Hollerkoch
2 Std. 50 Min
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2h 30min
Powidl
8h
Kalte Topfennockerl auf Beerenröster
35min
Marillenknödel "die Besten"
1h
Marillenmarmelade
35min
Marillenmarmelade mit Vanille
1h 5 min.
Marillennektar
2h
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 min.
Zwetschkenröster
1h 30 min.
Marilleneis
15 min
Ribiselgelee
55 min.