![Marillenröster Marillenröster](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/C633920B-0A5B-4A0D-81C0-A570D8F26D01/Derivates/4FD911B5-7555-4E4A-B9EB-FAB98180B752.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Wasser
- 250 g Gelierzucker 3:1
- 1000 g Marillen, halbiert und entkernt
- 50 g Mandelstifte
- 20 g Zitronensaft
- Rum (80 % Vol.), für die Deckel der Schraubgläser
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 2482 kJ / 591 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 111.3 g
- Tłuszcz
- 9.3 g
- Błonnik
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Powidl
8 Std.
Hollerkoch
2 godz. 50 min
Zwetschkenknödel zum Löffeln
55 dk
Marillennektar
2 godz.
Marillenmarmelade mit Vanille
1ωρ. 5 λεπτ.
Marillenknödel "die Besten"
1 Std.
Topfenknödel mit Zwetschkenröster
50 Min
Zwetschkenröster
1 godz. 30 min
Marillenmarmelade
35 Min
Marillenkompott mit Lavendel und Pistazien
2h 30min
Ribiselgelee mit Lavendel und Prosecco
1ωρ. 10 λεπτ.
Ribiselgelee
55 dk