Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
TM6 TM5

Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln

4.6 (179 ocen)

Składniki

  • 1 Knoblauchzehe
  • 2 Zwiebeln, halbiert
  • 10 g Butter
  • 600 g Erdäpfel, mehlig, geschält
  • 50 g trockener Weißwein
  • 700 g Wasser
  • 100 g Schlagobers
  • 2 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    lub 1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • ½ TL Salz
  • ½ TL Majoran, getrocknet
  • 1 Msp. Pfeffer, gemahlen
  • 1 Msp. Muskatnuss, gemahlen
  • 1 Msp. Cayennepfeffer, gemahlen
  • 80 g Speckwürfel
  • 1 Spritzer Apfelessig

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
1126 kJ / 269 kcal
Białko
8 g
Węglowodany
27 g
Tłuszcz
13 g
Błonnik
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy