Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 200 g Suppengemüse, in Stücken
- 50 g Karotten, in Scheiben (3 mm)
- 350 g Selchfleisch, in Würfeln (1 cm),
- 250 g Erdäpfel, mehlig, geschält, in Würfeln (1 cm)
- 100 g Rollgerste
- 100 g Weißwein
- 1000 g Wasser
-
2
Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
lub 2 - 4 TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht - ½ EL Liebstöckel, getrocknet
- 2 Lorbeerblätter, getrocknet
- 4 Prisen schwarzer Pfeffer, gemahlen
- 1 Dose weiße Bohnen (Abtopfgewicht 250 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1873 kJ / 448 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 52 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 11.4 g
- Sód
- 101 mg
Alternatywne przepisy
Gemüsesuppe mit Henderl und Gerste
40p
Ritschert (XXL)
1h
Schwammerlgulasch mit Serviettenknödel
1h
Frittaten
30min
Tiroler Knödel mit Linsen
50 Min
Gekochtes Sauerkraut
50 Min
Erdäpfelsuppe mit Speck-Zwiebeln
55 min
Leberreis
35 Min
Schnelle cremige Polenta
25 Min
Erdäpfelgulasch
1 Std. 10 Min
Fiakergulasch
2 Std. 15 Min
Reisfleisch (mit Kalbfleisch)
1 Std. 25 Min