
Wersje kompatybilne
Ringlotten-Apfel und Birnen-Trauben-Marmelade (XXL)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Birnen-Trauben-Marmelade
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 600 g Birnen in Stücken (2-3 cm)
- 400 g blaue Trauben
- 1 Orange geschält, in Stücken
- 30 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 2 TL Vanille Aroma
Ringlotten-Apfel-Marmelade
- 500 g Gelierzucker 2:1
- 700 g Ringlotten entkernt und geviertelt
- 300 g Äpfel entkernt und geviertelt
-
80
g Apfelsaft
lub 80 g Wasser - 10 g Zitronensaft, frisch gepresst
- 30 g Cognac
- 1 TL Zimt, gemahlen
- Wartości odżywcze
- na 1 Schraubglas
- Kalorie
- 398 kcal / 1665.5 kJ
- Białko
- 1 g
- Tłuszcz
- 0.4 g
- Węglowodany
- 92 g
- Błonnik
- 91.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.1 g
- Sód
- 2 mg