Ringlotten-Apfel und Birnen-Trauben-Marmelade (XXL)

Ringlotten-Apfel und Birnen-Trauben-Marmelade (XXL)

5.0 1 ocena
Przygotowanie 50 min
Czas całkowity 1 godz.
14 Schraubgläser

Składniki

Birnen-Trauben-Marmelade
  • Gelierzucker 2:1
    500 g
  • Birnen in Stücken (2-3 cm)
    600 g
  • blaue Trauben
    400 g
  • Orange geschält, in Stücken
    1
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    30 g
  • Vanille Aroma
    2 TL
Ringlotten-Apfel-Marmelade
  • Gelierzucker 2:1
    500 g
  • Ringlotten entkernt und geviertelt
    700 g
  • Äpfel entkernt und geviertelt
    300 g
  • Apfelsaft
    80 g
    80 g Wasser
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    10 g
  • Cognac
    30 g
  • Zimt, gemahlen
    1 TL

Wartości odżywcze na 1 Schraubglas

Kalorie 398 kcal / 1665.5 kJ
Białko 1 g
Tłuszcz 0.4 g
Węglowodany 92 g
Błonnik 91.9 g
Tłuszcz nasycony 0.1 g
Sód 2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...