![Zuppa di aragosta Zuppa di aragosta](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/FF53283C-ACE4-4056-846D-67C488484036/Derivates/0727e422-1b5d-4213-81c0-0cd53bc8dd67.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 80 g di cipolla in quarti
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 1 peperoncino rosso secco (opcjonalnie)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di aragosta a pezzi (3 cm circa) (vedere consigli)
- 150 g di vino bianco secco
- 400 g di pomodori pelati
- 1 pizzico di timo secco (opcjonalnie)
- 1 pizzico di origano secco (opcjonalnie)
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 4 fette di pane, tostato a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 996 kJ / 238 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti alla chitarra con aragosta
1 Std. 30 Min
Spaghettini al sugo di cozze e vongole
1h 5 min
Linguine ai gamberoni
30 min
Gamberoni al Varoma con emulsione
30 min
Frittatine di mare
35 min
Capesante ai funghi porcini
1 Std. 20 Min
Cozze alla Medoc
50 Min
Cozze al vino bianco e salsa alla panna
45 Min
Cozze piccanti con ceci e pomodorini
35 min
Vellutata di verdura e frutti di mare
45 Min
Tartare al salmone
1 Std.
Risotto al nero di calamari
40 Min