Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
- 80 g di cipolla in quarti
- 1 spicchio di aglio, senza anima
- 1 peperoncino rosso secco (opcjonalnie)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 600 g di aragosta a pezzi (3 cm circa) (vedere consigli)
- 150 g di vino bianco secco
- 400 g di pomodori pelati
- 1 pizzico di timo secco (opcjonalnie)
- 1 pizzico di origano secco (opcjonalnie)
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 4 fette di pane, tostato a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 996 kJ / 238 kcal
- Białko
- 11.7 g
- Węglowodany
- 29.5 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Baccalà fritto in pastella
1h 10 min
Spaghetti alla marinara in bianco
50min
Cozze al vino bianco
40 min
Zuppa di muscoli
45min
Pepata di cozze
55 Min
Cous cous di pesce alla trapanese
3 Std. 30 Min
Capesante su mais bianco, salamino piccante e pop corn (di Mirko Ronzoni)
45min
Zuppa di pesce misto
40 min
Tartare di baccalà e salmone con salsa di soia ai tre pepi
30 Min
Spaghetti alla chitarra con aragosta
1 Std. 30 Min
Spaghetti al nero di seppia con salsa al Parmigiano Reggiano
45min
Totani ripieni su crema di fave
1 Std. 30 Min