![Beetroot salad Beetroot salad](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7B00479E-FDCA-42CB-ABD1-BFCBC8F151AB/Derivates/A92794FD-A0C2-41AE-B4DA-CE45CD1E8760.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g beetroot, peeled, cut in pieces
- 100 g carrots, cut in pieces
- 20 g onions
- 1 green apple (approx. 100 g), cut in quarters
-
2 - 3
sprigs fresh coriander, leaves only, to taste
lub 2 - 3 sprigs fresh parsley, leaves only, to taste - 2 Tbsp extra virgin olive oil
- 10 - 20 g lemon juice
- ¼ tsp salt, adjust to taste
- 1 pinch ground black pepper, adjust to taste (opcjonalnie)
- 1 pinch sugar, adjust to taste (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 350 kJ / 84 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.7 g
Alternatywne przepisy
Beetroot salad
10min
Broccoli, red peppers and pine nuts salad
10min
Beetroot Salad
10min
Vegetable Stock Paste
50min
Chopped Vegetable Salad
10min
Coleslaw
10min
Frozen Fruit Sorbet
5 min
Broccoli Salad with Red Peppers and Pine Nuts
10min
5-Second Traffic Light Salad
5 min
Red Pepper Houmous
5 min
Super Quick Broccoli Salad
5 min
Carrot and Coconut Salad
5 min