Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 garlic cloves
- 150 g onion, quartered
- 40 g olive oil
- 6 - 8 tsp fine sea salt, to taste
- 3 tsp caster sugar
- 3 tsp dried oregano (opcjonalnie)
-
3
stock cubes (for 0.5 l each), crumbled
lub 4 heaped tsp stock paste, homemade - 3000 g tomatoes, ripe, quartered
- 300 g double cream
- 6 - 12 fresh basil leaves
- 2 - 4 sprigs fresh parsley, leaves only
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 725 kJ / 173 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3.7 g
- Sód
- 950 mg
Alternatywne przepisy
Basmati Rice
35min
Creamy Pepper Soup
20min
Mashed Potatoes
45min
Red Pepper and Tomato Soup (TM5)
30min
Curried Butternut Cream Soup
35min
Italian Brunch
Brak ocen
Creamy Tomato Soup; Millet-stuffed Cabbage Rolls with Mushroom Sauce
1h 40min
Beef Bourguignon and Warm Lemon Pudding with Lemon Syrup
2 godz. 20 min
Creamy tomato soup
30min
Vegetable Soup, Eggs En Cocotte with Spinach
1 godz.
Chilli con Carne
40 min
Red Pepper and Tomato Soup (TM6)
30min