Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 220 g de cebolla en mitades
- 1 - 2 dientes de ajo
- 45 g de aceite de oliva virgen extra
- 1000 g de mejillones limpios
- 150 g de vino blanco seco
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 100 g de nata para cocinar (18% de grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape al limón con anchoas
25min
Almejas con salsa de azafrán
30min
Mejillones con patatas fritas (Moules frites)
30min
Mejillones marinados con crema de azafrán
40min
Magret de pato con foie, manzanas y salsa de Pedro Ximénez
25h
Nécoras y cigalas al vapor
35min
Berberechos al vapor con lima
20 Min
Berberechos al natural con limón
2小时 15 分钟
Almejas al vapor con salsa de mantequilla
1小时
Mejillones al vino
30min
Mejillones con salsa de puerro y mostaza
50min
Berberechos en salsa verde
1小时