Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 220 g de cebolla en mitades
- 1 - 2 dientes de ajo
- 45 g de aceite de oliva virgen extra
- 1000 g de mejillones limpios
- 150 g de vino blanco seco
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- 100 g de nata para cocinar (18% de grasa)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mejillones al curry
30min
Mejillones a la provenzal (Moules à la provençale)
35min
Mejillones con patatas fritas (Moules frites)
30min
Buey de mar relleno a la provenzal
2u.
Tagliatelle al nero di sepia con palometa
30min
Gambones gratinados
30min
Mejillones con salsa de puerro y mostaza
50min
Mejillones y almejas con aliño al vapor de perejil
40min
Almejas con salsa de azafrán
30min
Mejillones al limón
30min
Mejillones al vapor con salsa picante
45 min
Mejillones al vino
30min