Escalopines al marsala con champiñones

Escalopines al marsala con champiñones

4.3 64 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 raciones

Składniki

  • 2 - 3 cucharadas de harina
  • 600 g de filetes de ternera (aprox. 10x15 cm) cortados finos, salpimentados
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra
  • 30 g de mantequilla
  • 1 - 2 dientes de ajo
  • 200 g champiñones frescos laminados
  • 2 pellizcos de sal
  • 1 pellizco de pimienta molida
  • 150 g de Marsala seco
    150 g de vino dulce
  • 100 g de caldo de carne
    100 g de agua, con ¼ pastilla de caldo de carne
  • 1 cucharada de maicena

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 319 kcal / 1335 kJ
Białko 39.3 g
Tłuszcz 13.6 g
Węglowodany 10.4 g
Błonnik 2.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...