Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de tomate maduro en cuartos
- 2 - 3 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva (y un poco más para engrasar)
- 300 g de pimiento verde cortado en tiras
- 300 g de pimiento rojo cortado en tiras
- 300 g de cebolla cortada en juliana
- 1 cucharadita de orégano seco
- 1 ½ cucharadita de sal
- 1 corvina (aprox. 1300 g) cortada en rodajas
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 100 g de vino blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1701 kJ / 407 kcal
- Białko
- 31.19 g
- Węglowodany
- 11.09 g
- Tłuszcz
- 25.72 g
- Błonnik
- 3.67 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25min
Rosada al vapor con almejas y salsa de verduras
25min
Merluza a la gallega
40min
Dorada con guarnición de pimientos
2h 45min
Corvina con ratatouille
45min
Caballa con pisto de calabacín
30min
Merluza rellena con ajada de gambas
40min
Rodaballo con almejas y gambas al vapor
30min
Lubina con pisto en salsa de puerro
50min
Trucha con ensalada de lentejas y naranja
1h 30min
Bacalao al estilo de Soutelo
25min
Bacalao encebollado con judías verdes crujientes
40min