Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de tomate maduro en cuartos
- 2 - 3 dientes de ajo
- 100 g de aceite de oliva (y un poco más para engrasar)
- 300 g de pimiento verde cortado en tiras
- 300 g de pimiento rojo cortado en tiras
- 300 g de cebolla cortada en juliana
- 1 cucharadita de orégano seco
- 1 ½ cucharadita de sal
- 1 corvina (aprox. 1300 g) cortada en rodajas
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 100 g de vino blanco
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1701 kJ / 407 kcal
- Białko
- 31.19 g
- Węglowodany
- 11.09 g
- Tłuszcz
- 25.72 g
- Błonnik
- 3.67 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bacalao al estilo de Soutelo
25 Min
Rosada al vapor con almejas y salsa de verduras
25 Min
Atún con sabor a Huelva
1 Std.
Ventresca de bonito con salsa de soja, jengibre y ajos
1 Std.
Pescadilla con langostinos en salsa
30 Min
Corvina con ratatouille
45 Min
Corvina al vapor con almejas y salsa de almendra
30 Min
Merluza con espinacas, gambas y salsa de piquillos
40 Min
Congrio con guisantes y mejillones
35 Min
Merluza rellena con ajada de gambas
40 Min
Bonito encebollado (Cantabria)
1 Std. 10 Min
Solomillo de cerdo al ajillo en papillote
45 Min