Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 - 5 Stängel Blattpetersilie, abgezupft,
- 250 g Wasser und etwas mehr zum Ergänzen der Garflüssigekit
- 1000 g Miesmuscheln, frisch, gesäubert
- 30 g natives Olivenöl und etwas mehr zum Beträufeln
- 30 g Schalotten, halbiert
- 3 Knoblauchzehen
-
1
rote Chilischote, frisch, klein, entkernt
(opcjonalnie)
lub ⅓ TL Chiliflocken, getrocknet, klein, entkernt (opcjonalnie) - 50 g Weißwein, trocken (opcjonalnie)
- 120 g Cherry-Tomaten, halbiert
- 40 - 50 g Tomatenmark
- 1 Prise Salz
- 350 g Penne oder ähnliche kurze, trockene Nudeln
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2011 kJ / 480 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5.5 g
Alternatywne przepisy
Miesmuscheln in Weißwein mit Sahnesauce
45min
Mediterraner Meeresfrüchte-Reis mit Chorizo
1 godz. 5 min
Tintenfischringe aglio e olio
1h 20min
Linguine mit Garnelen
35 min
Gewürzte Garnelen und Tintenfische
15 min
Tintenfischsauce
40min
Fusilli mit pikanten Miesmuscheln
55 min
Miesmuscheln mit Marinara-Sauce
45min
Garnelen Aglio e Olio
20min
Garnelen Pasta Aglio Olio
35 min
Hirschragout mit frischen Pfifferlingen
1h 30min
Muscheln in Weißweinsud
35 min