Gâteau de riz à la pâte de haricot azuki

Gâteau de riz à la pâte de haricot azuki

2.8 8 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 3 godz. 55 min
6 parts

Składniki

La pâte de haricot azuki
  • 150 g de haricots azuki secs préalablement trempés pendant 4-24 heures
  • 850 g d'eau
  • 50 g de sucre roux
Le gâteau de riz
  • 100 g de farine de riz blanc (voir "Conseil(s)")
  • 125 g de farine de riz gluant
  • 60 g sucre glace maison
  • 75 g de lait
  • 15 g de fruits déshydratés (raisins, abricots ou pêches par ex.), coupés en petits morceaux
  • 1000 g d'eau

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 314 kcal / 1318 kJ
Białko 8 g
Tłuszcz 1 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...