Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 700 g de poivrons variés (rouge, vert, jaune et orange)
- 100 g d'huile d'olive extra vierge
- 35 g de vinaigre de vin blanc
-
1
c. à café de cumin en poudre
lub 3 pincées de poivre moulu - 3 pincées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 490 kJ / 117 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Courgettes à la menthe
30 min
Poireau à la moutarde
35min
Poivron vapeur (100-300 g)
15min
Artichauts marinés à l'italienne
12 godz.
Salade de poivrons confits à la tunisienne
50min
Salade de poivrons marinés et petits pains marocains
1 godz. 35 min
Oignons farcis au jambon
1h
Compotée de poivrons
35min
Caviar d'aubergine aux poivrons
1 godz. 35 min
Carottes au cumin
35min
Mijoté d'aubergine
35min
Caviar d'aubergine "express"
20 min