Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- 700 g de poivrons variés (rouge, vert, jaune et orange)
- 100 g d'huile d'olive extra vierge
- 35 g de vinaigre de vin blanc
-
1
c. à café de cumin en poudre
lub 3 pincées de poivre moulu - 3 pincées de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 490 kJ / 117 kcal
- Białko
- 1.5 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.6 g
Alternatywne przepisy
Tartinade d'aubergine et de poivrons
40min
Poireaux en vinaigrette de betterave
35min
Caviar d'aubergine "express"
20 Min
Artichauts et fèves en bagna cauda
1h
Couscous et poivrons vapeur
35min
Mijoté d'aubergine
35min
Compotée de tomates, poivrons et olives
35min
Carottes parfumées
5min
Carottes au cumin
35min
Ecrasé de pomme de terre à l'huile d'olive
40min
Compotée de poivrons
35min
Courgettes à la menthe
30 Min