Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 œufs
- 800 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de dashi en poudre (voir « Variante(s) »)
- 2 c. à café sauce de soja
- 1 pincée de poivre moulu
- 100 g de viande de porc hachée (opcjonalnie)
- 30 g de champignons shiitaké frais, ou tout autre type de champignons, émincés
-
6
crevettes crues de taille moyenne, décortiquées
lub 6 bâtons de surimi, coupés en morceaux - 30 de petits pois surgelés (25 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 576 kJ / 138 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Soupe miso
40 min
Canard croustillant
12 godz.
Banh Cuon
40 min
Baozi et soupe chinoise
3h 15min
Truites farcies à la ricotta
40 min
Soupe chinoise aux boulettes de crevette
20 min
Raviolis aux crevettes (Xia jiao)
1 Std. 15 Min
Fondue asiatique au satay
1 Std. 15 Min
Œufs basse température, artichauts et girolles
2h
DECEMBRE Bouillon d'oignon et foie gras vapeur - Nicolas Gautier
40 min
Soupe de poulet à la citronnelle
35min
Dim sum "Shao mai"
1 godz. 45 min