Chawanmushi (Crème japonaise aux œufs)

Chawanmushi (Crème japonaise aux œufs)

3.9 11 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

  • 6 œufs
  • 800 g d'eau
  • ½ c. à café de sel
  • ½ c. à café de dashi en poudre (voir « Variante(s) »)
  • 2 c. à café sauce de soja
  • 1 pincée de poivre moulu
  • 100 g de viande de porc hachée (opcjonalnie)
  • 30 g de champignons shiitaké frais ou tout autre type de champignons, émincés
  • 6 crevettes crues de taille moyenne, décortiquées
    6 bâtons de surimi, coupés en morceaux
  • 30 de petits pois surgelés (25 g)

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 138 kcal / 576 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 9 g
Węglowodany 2 g
Błonnik 0.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...