Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 6 œufs
- 800 g d'eau
- ½ c. à café de sel
- ½ c. à café de dashi en poudre (voir « Variante(s) »)
- 2 c. à café sauce de soja
- 1 pincée de poivre moulu
- 100 g de viande de porc hachée (opcjonalnie)
- 30 g de champignons shiitaké frais, ou tout autre type de champignons, émincés
-
6
crevettes crues de taille moyenne, décortiquées
lub 6 bâtons de surimi, coupés en morceaux - 30 de petits pois surgelés (25 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 576 kJ / 138 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 2 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Crevettes yakisoba
35min
Demi-lunes épinard-poulet
35min
Soupe miso
40min
Soupe aux boulettes de poulet et crevettes
45 min
Banh Cuon
40min
Œuf en robe verte, topinambour et sabayon acidulé (Zone 8)
Pas d’évaluation
Timbales vapeur de riz gluant au porc
2u. 35min
Soupe miso
40min
Juin - Sardines vapeur en tartinade de chèvre
Pas d’évaluation
Boulettes de bœuf aux cacahuètes
1h 20 min
AOUT Verrine ratatouille, oeufs sous pression - Richard Toix
1h 15min
Bouillabaisse
1h 15min