Wersje kompatybilne
Salmon with Dill Cream Sauce, Broccoli and Basmati Rice; Chocolate Custard
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Rice, Broccoli and Salmon
- 1200 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 20 g olive oil
- 250 g basmati rice
- 400 g broccoli florets
- olive oil, plus extra for greasing
- 4 fresh salmon fillets, skinless (125 g each)
- ¼ tsp ground black pepper
Chocolate Custard
- 100 g dark chocolate (70% cocoa solids), cut in pieces
- 500 g whole milk
- 40 g caster sugar
- 20 g cornflour
- 1 medium egg
Dill Cream Sauce
- 60 g onion, quartered
- 1 garlic clove
- 10 g unsalted butter
- 400 g single cream
-
2
heaped tsp vegetable stock paste, homemade
lub 2 vegetable stock cubes (for 0.5 l each), crumbled - 1 ½ Tbsp tomato purée
-
2
sprigs fresh dill, leaves only, chopped
lub 1 tsp dried dill - 1 - 2 pinches dried chilli flakes, to taste (opcjonalnie)
- 1 tsp cornflour
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4790 kJ / 1144 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 80 g
- Tłuszcz
- 72 g
- Tłuszcz nasycony
- 32 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 2289 mg
Alternatywne przepisy
Steamed smoked haddock with new potatoes and spinach
45 min
Pea and Mint Soup (TM6)
20min
Sea Bass with Lemon & Herb Couscous
35 min
Strawberry Layer Cake (TM5)
Brak ocen
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1h 20 min
Spaghetti Carbonara
25 min
Chilli con Carne
40 min
Meatballs in Tomato Sauce with Potato Purée
45 min
Chicken Breasts Pizzaiola with Celeriac and Potato Purée
1h
Glazed Gammon, Dauphinoise Potatoes and Green Beans
2 Std. 10 Min
Salmon and Basmati Rice with Dill Cream Sauce
40 min
Dauphinoise Potatoes
50 min