Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 400 g pike-perch fillets, skin on (4 fillets, 1 cm thick)
- 1 ½ Tbsp fish sauce
- 2 tsp toasted sesame oil
- 7 - 8 sprigs fresh dill, leaves only
- 1 orange, zest and juice
- 500 g water
- 600 - 700 g fresh sweetcorn kernels (from 5-6 corn cobs)
- 2 tsp salt
- 400 g mixed vegetables, sliced (5 mm) or bite-size pieces (e.g. carrots, broccoli, cauliflower)
- 40 g butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1461 kJ / 350 kcal
- Białko
- 26 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7.6 g
Alternatywne przepisy
Pea Soup with Squid and Tomatoes
50 min
Chicken rolls with apples, sweet potatoes and curry sauce
1h 25min
Vegetable and Nettle Cream Soup with Aromatic Granola
1h 15min
Scandinavian Brunch
Brak ocen
Green Dyed Eggs
55 min
Chinese Vermicelli with Prawns and Garlic Sauce
1h 15min
Chawan Mushi (Japanese Savoury Egg Custard)
35 min
Mushroom pastry
45 min
Baked spinach and eggs
40 min
Mushroom pie
1h 40min
Papaya Pep-Up
5min
Lemon, Mascarpone and Artichoke Tagliatelle
30 min