Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g garlic cloves
- 5 sprigs fresh rosemary
- 50 g bacon slices
- 800 g turkey leg, skinless, bone-in
- 1 tsp salt
- 3 pinches ground black pepper
- 100 g bacon, sliced
- 20 g extra virgin olive oil (2 Tbsp)
- 1300 g water
- 600 g potatoes, cut in pieces (4 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2174 kJ / 520 kcal
- Białko
- 51 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 2.1 g
Alternatywne przepisy
Pasta with Prawn and Pepper Sauce
30 min
Seafood Pozole
1h 15min
Feijoada (Bean and Meat Stew)
1 godz. 10 min
Prawns with Tomato, Saffron and Anchovy Sauce
35 min
Meat Loaf
1 godz. 20 min
Beef Goulash with Bread Dumplings
1 godz. 30 min
Miso Soup, Sake Seafood with Rice
1h 5min
Jack-O-Lantern Stuffed Peppers
1 godz. 30 min
Janssons Frestelse (Jansson’s Temptation)
1h 40min
Potted Eggs with Spinach and Bacon
30 min
Cod with citrus butter
50 min
Roast Chicken with Vegetables
1 godz. 10 min