Urządzenia i Akcesoria
Sherry Panettone
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 5 godz. 15 min
12 portions
Składniki
Panettone
-
whole milk200 g
-
medium eggs3
-
natural vanilla extract½ tsp
-
orange finely grated zest only½
-
strong white bread flour500 g
-
caster sugar125 g
-
fine sea salt½ tsp
-
20 g fresh yeast, crumbleddried instant yeast2 tsp
-
unsalted butter soft, plus extra for greasing200 g
-
sultanas100 g
-
raisins150 g
-
sweet sherry100 g
Glaze
-
caster sugar2 Tbsp
-
sweet sherry2 Tbsp
-
water
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 portion
Sód
120 mg
Białko
7 g
Kalorie
1814 kJ /
432 kcal
Tłuszcz
16 g
Tłuszcz nasycony
10 g
Węglowodany
60 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Chocolate Chestnut Cheesecake
1 Std. 45 Min
Frangipane Cake
1 Std. 45 Min
Baked Peaches with Meringue Topping
40 Min
Rye Bread Rolls
4 Std.
Mini Chocolate and Apricot Panettone
2 Std. 30 Min
Crusted Pâté (Spain)
10 Std.
Spanish King's Cake- Miniroscón de Reyes
3 Std.
Apple strudel
1 Std. 45 Min
Pear Frangipane
1 Std. 30 Min
Mango Swiss Roll
40 Min
Carrot Cake
2 Std. 30 Min
Apple Crumble Cake
1 Std. 10 Min