![Bulgur and Salmon Rolls Bulgur and Salmon Rolls](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D89DF088-54D3-4412-A162-40812812805E/Derivates/102C8C06-EDF4-41BE-99B7-4ED79B58A248.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g water, plus extra for brushing
- 150 g bulgur wheat
- 3 Tbsp soy sauce
- 1 Tbsp wasabi paste
- 2 Tbsp rice vinegar, plus 2 Tbsp extra for brushing
- 1 tsp sugar
- ½ tsp fine sea salt
- 4 nori seaweed sheets
- 200 g fresh salmon fillets, skinless, shashimi grade, sliced (1 cm)
- 2 Tbsp Japanese pickled ginger, drained
- 1 carrot, cut in matchsticks
- ½ avocado, thinly sliced (2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 149 kJ / 35.5 kcal
- Białko
- 1.8 g
- Węglowodany
- 3.7 g
- Tłuszcz
- 1.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chocolate Lava Cookies
1 godz. 40 min
Spaghetti Vongole
40min
Banana Split
45min
Pizza Margherita
2h 10min
Lemon Avocado Sauce
35min
Rocket watercress juice
5min
Skin glow detox juice
10min
Pizza Margherita
2h 10min
Seeded Breakfast Bread with Avocado Ricotta Spread and Smoked Salmon
3h 20min
Acidic Juice
5min
Pizza Margherita
2h 10min
Crêpes
1h 15min