Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g celery, cut in pieces
- 50 g carrot, peeled, cut in pieces
- 50 g onion, quartered
- 2 garlic cloves
- 40 g unsalted butter, diced
- 1200 g water
- 400 g floury potatoes (e.g. Maris Piper), peeled, diced (2 cm)
- 20 g dried porcini mushrooms
- 1 tsp dried marjoram (see tip)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 1 tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 737 kJ / 176 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 2 g
Alternatywne przepisy
Irish Potato Soup
35 Min
Potato Soup with Parsley Pesto
30 Min
Broccoli Cream Soup with Croutons
1 Std.
Beef Goulash Soup
1hod. 15min
Pea Soup with Squid and Tomatoes
50 Min
Courgette Soup; Steamed Fish and Potatoes with Lemon Sauce
40 Min
Green Spelt Bread Patties
1 Std. 10 Min
Pickled Gherkin Soup - Rassolnik
1 Std. 20 Min
Creamy Truffled Mushroom Tagliatelle - Tagliatelle con crema di funghi tartufata
55 Min
Rice and Parsley Stuffed Peppers
55 Min
Spinach, Chickpea and New Potato Soup
35 Min
Garlic Turkey Stew
45 Min