Wersje kompatybilne
Roast Turkey with Creamy Pancetta, Lemon and Herb Stuffing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preparing the Turkey
- 1 turkey (5-6 kg, to serve 8-10 people)
Creamy Pancetta, Lemon and Herb Stuffing
- 2 lemons, thin peelings of skin only
- 3 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 80 g pancetta, sliced, cut in pieces
- 150 g mascarpone
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Stuffing the Turkey
- 1 onion, quartered
- 5 bay leaves
- 175 g white wine
- 175 g water
Roasting
- 20 pigs in blankets (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4036 kJ / 965 kcal
- Białko
- 119 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Sód
- 1089 mg
Alternatywne przepisy
Honey Parmesan Parsnips
50min
Get Ahead Turkey Gravy
1h 45min
Pork with Broccoli Pesto and Flatbreads
40 Min
Simple Turkey Gravy
25 Min
Peppermintini
20 Min
Layered Chicken Dinner
2 Std.
Candy Corn Pudding
50min
Smoky Pork and Beans
3h
Tapenade Baked Chicken and Mashed Potatoes with Caramelised Onions
2h 15min
Chicken Strips with Creamy Tomato Sauce and Basmati Rice
40 Min
Prawn Chow Mein
45 Min
Marmalade-glazed Ham
1h 50min