Wersje kompatybilne
Roast Turkey with Creamy Pancetta, Lemon and Herb Stuffing
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Preparing the Turkey
- 1 turkey (5-6 kg, to serve 8-10 people)
Creamy Pancetta, Lemon and Herb Stuffing
- 2 lemons, thin peelings of skin only
- 3 sprigs fresh rosemary, leaves only
- 6 sprigs fresh thyme, leaves only
- 80 g pancetta, sliced, cut in pieces
- 150 g mascarpone
- ½ tsp fine sea salt
- ¼ tsp ground black pepper
Stuffing the Turkey
- 1 onion, quartered
- 5 bay leaves
- 175 g white wine
- 175 g water
Roasting
- 20 pigs in blankets
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4036 kJ / 965 kcal
- Białko
- 119 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 19 g
- Sód
- 1089 mg
Alternatywne przepisy
Red Cabbage and Chicken Salad
40 min
Pollock in Champagne Sauce
Brak ocen
Simple Turkey Gravy
25 min
Pulled Pork Rolls
30 min
Spooky Spaghetti and Meatballs
1h 25min
Beef in Stout
1h 40min
Pulled Pork Brioche Sliders with Slaw
5u. 50min
Cod with Olive and Bread Topping, Potatoes and Tenderstem Broccoli
40 min
Sticky Apple Pork Ribs
2h 30min
Roast Pork with Crackling, Vegetables and Cider Sauce
2 godz. 20 min
Fillet of Beef with Porcini Parmesan Stuffing and Red Wine Gravy
1 godz. 20 min
Marmalade-glazed Ham
1 Std. 50 Min