Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Caribbean Stew
-
800
g lamb shoulder meat, boneless (see variation), cut in pieces (3-4 cm)
lub 800 g boneless stewing lamb, cut in pieces (3-4 cm) - 50 g freshly squeezed orange juice (1 orange)
- 20 g freshly squeezed lemon juice (½ lemon)
- 60 g Worcestershire sauce
- 3 garlic cloves
- 150 g onions, quartered
- 180 g celery stalks, cut in pieces
- 2 - 4 sprigs fresh coriander
- 2 - 3 pinches dried oregano
-
2
fresh bay leaves
lub 1 dried bay leaf - 1 - 1 ½ tsp cayenne pepper
- 25 g vegetable oil
-
20
g raw cane sugar
lub 20 g brown sugar - 50 g tomato purée
- 1 ½ tsp salt
- 450 g water
Steamed Rice
- 160 g basmati rice
- 400 g water
- 4 pinches salt
-
4
tsp vegetable oil
lub 4 tsp butter
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 2438 kJ / 581 kcal
- Białko
- 45 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 3.9 g
Alternatywne przepisy
Cumin Lamb and Aubergine Stew
1h 10min
Chicken, Wild Mushroom and Cider Pie
2h 30 min
Brodet (Fish stew)
1h 15 min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15 min
Salmon and Potato Bake with Dill
1h 15 min
Quick Lamb Dhansak
45min
Lamb Spezzatino
1h 45min
Lamb Tagine with Apricots and Honey
1h 50 min
Chicken and Spelt Salad
1h 15 min
Hake and Prawn Burger
15min
Peking Chicken
45min
Chicken Tagine with Prunes, Figs and Honey
45min