Mardi Gras Meatballs

Mardi Gras Meatballs

4.4 102 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 portions

Składniki

Meatballs
  • bread torn in pieces
    60 g
  • onions quartered
    120 g
  • beef mince broken in pieces
    500 g
    500 g pork mince, broken in pieces
  • medium egg
    1
  • fine sea salt
    1 tsp
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • plain flour for dusting
Sauce
  • onions quartered
    120 g
  • vegetable oil
    4 Tbsp
  • celery stalks cut in pieces (5 cm)
    3
  • green pepper cut in eighths
    1
  • red pepper cut in eighths
    1
  • garlic clove
    1
  • tinned chopped tomatoes
    400 g
  • pomegranate molasses
    1 tsp
  • lemon juice
    1 Tbsp
  • dried bay leaves ground
    1 pinch
    2 dried bay leaves
  • Tabasco® sauce to taste
    2 - 3 drops
  • fine sea salt
    ½ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
  • fresh parsley leaves (opcjonalnie) roughly chopped, for garnishing

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 427 kcal / 1784 kJ
Białko 34 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 22 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...