Urządzenia i Akcesoria
Lamb and Green Bean Casserole
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 portions
Składniki
-
carrots cut in pieces150 g
-
onions quartered200 g
-
olive oil20 g
-
garlic cloves4
-
fresh thyme leaves1 bunch
-
lamb meat shoulder or neck, diced800 g
-
red wine150 g
-
tinned chopped tomatoes400 g
-
meat stock200 g
-
tomato purée1 Tbsp
-
dried bay leaves3
-
cinnamon stick1
-
fine green beans halved300 g
-
fine sea salt1 tsp
-
ground black pepper½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 portion
Białko
26.1 g
Kalorie
1679 kJ /
401 kcal
Tłuszcz
28.3 g
Węglowodany
10.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Spring Chicken Casserole
1 Std. 30 Min
Beef-Ragout with Macaroni
30 Min
Moroccan Lamb with Couscous
50 Min
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55 Min
Chicken and Chickpea Tagine
1 Std. 20 Min
Chicken Tagine
25 Min
Cottage Pie
1 Std. 10 Min
Lamb Spezzatino
1 Std. 45 Min
Chicken Cacciatore
50 Min
Chicken Curry with Spinach
1 Std. 5 Min
Quick Thai Chicken Curry
40 Min
Chicken and Cauliflower Curry
45 Min