Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Tbsp groundnut oil
- 50 g Thai massaman curry paste
- 400 g beef, cut in strips (1 cm)
- 250 g coconut cream
- 20 g palm sugar
- 50 g fish sauce
- 50 g tamarind paste
- 400 g coconut milk
- 250 g new potatoes, cut in pieces (2 cm)
- 1 cinnamon stick
- 2 dried kaffir lime leaves
- 2 Tbsp fresh coriander leaves, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2535 kJ / 606 kcal
- Białko
- 27.6 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 43.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lamb and Green Bean Casserole
1h 10min
Beef and potato massaman curry
2h 10min
Chicken Pad Thai
20 min
Quick Lamb Dhansak
50min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1h 15 min
Quick Lamb Dhansak
45min
Quick Thai Chicken Curry
40min
Moroccan Lamb with Couscous
50min
Chicken Korma
40min
Green Curry Chicken
55min
Easy Satay Chicken
30min
Cashew Chicken
45min