Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Tbsp groundnut oil
- 50 g Thai massaman curry paste
- 400 g beef, cut in strips (1 cm)
- 250 g coconut cream
- 20 g palm sugar
- 50 g fish sauce
- 50 g tamarind paste
- 400 g coconut milk
- 250 g new potatoes, cut in pieces (2 cm)
- 1 cinnamon stick
- 2 dried kaffir lime leaves
- 2 Tbsp fresh coriander leaves, chopped
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2535 kJ / 606 kcal
- Białko
- 27.6 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 43.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cape Malay Chicken Curry
1h
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1u. 15min
Quick Thai Chicken Curry
40 min
Quick Thai chicken curry
40 min
Sri Lankan Red Beef Curry
1hod. 35min
Butter Chicken
50 min
Beef Madras
1h 30 min
Thai Burger
35 min
Lamb Rogan Josh
1h 45min
Chicken Curry with Spinach
1h 5 min
Cashew Chicken
45 min
Quick massaman beef curry
40 min