Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 garlic cloves
- 10 g fresh root ginger, peeled, cut in round slices (2 mm)
- 60 g onions, halved
- 30 g sunflower oil
- 3 cloves
- 1 long red chilli, halved, deseeded and sliced
- ½ - ¾ tsp ground cinnamon, to taste
- 1 tsp ground cumin
- 1 tsp ground coriander
- 1 ½ - 2 tsp ground cardamom, to taste
- 2 tsp ground turmeric
- ½ - 1 tsp ground white pepper, to taste
- 1 - 2 tsp fine sea salt, to taste
-
1
tsp chicken stock paste
lub 1 chicken stock cube (for 0.5 l) - 2 Tbsp mango chutney
- 250 g water
- 400 g tinned chopped tomatoes
- 500 g floury potatoes, peeled, cut in bite-size pieces
- 600 g chicken breast fillets, skinless, cut in bite-size pieces
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1496 kJ / 358 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 9 g
- Błonnik
- 3.7 g
Alternatywne przepisy
Chicken Jalfrezi
1h
Chicken Akhni
1h 30 min
Chicken and Mushroom Balti
50 min
Lamb Rogan Josh
1h 45 min
Chicken Garam Masala
50 min
Sri Lankan Red Beef Curry
1h 35 min
Beef Madras
1h 30 min
Lamb Keema with Peas
1h
Sri Lankan Chicken Curry (Koththu Roti)
1h 5 min
Kofta Curry
1 godz. 10 min
Lamb Curry with Peppers - Bhoona Gosht
1 godz. 15 min
Prawn Bhuna
30 min