Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ lemon, finely grated zest only
- 10 - 12 sprigs fresh mixed herbs (e.g. parsley, basil, chives), leaves only, to taste
- 1 garlic clove
-
½
fresh chilli
lub 2 pinches dried chilli flakes - 60 g olive oil
- 1200 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 100 g quinoa
- 600 g fresh salmon fillets, skinless (2 cm thick)
- 160 g peppers, cut in pieces
- 50 g red onions, cut in pieces
- 120 g cucumber, cut in pieces
- 150 g feta cheese, cut in pieces
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 Tbsp white wine vinegar
- 2 pinches ground black pepper
- 300 g plum tomatoes, cut in pieces (2 cm)
- 1 avocado (150-200 g), sliced
-
100
g kale, thinly sliced
lub fresh baby spinach - 1 Tbsp pumpkin seeds (opcjonalnie)
- 2 Tbsp dried cranberries (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2501.1 kJ / 597.8 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 15.2 g
- Sód
- 799.7 mg
Alternatywne przepisy
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30min
Salmon with Spinach, Tomatoes and Lentils
40min
Stuffed Portobello Mushrooms
45min
Quinoa Salad with Beans and Goat's Cheese
20 min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45min
Steamed Sea Bass with Watercress Orange Couscous
35min
Superfood Salmon Salad
1h 5min
Bulgur Salad with Rocket, Peach and Avocado
35min
Orzo Salad with Artichoke and Feta
25 min
Cod with Pistachio and Couscous
30min
Mexican Quinoa Salad
30min
Cavolo Nero and Roasted Chickpea Salad
25 min