Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ lemon, finely grated zest only
- 10 - 12 sprigs fresh mixed herbs (e.g. parsley, basil, chives), leaves only, to taste
- 1 garlic clove
-
½
fresh chilli
lub 2 pinches dried chilli flakes - 60 g olive oil
- 1200 g water
- 1 ½ tsp fine sea salt
- 100 g quinoa
- 600 g fresh salmon fillets, skinless (2 cm thick)
- 160 g peppers, cut in pieces
- 50 g red onions, cut in pieces
- 120 g cucumber, cut in pieces
- 150 g feta cheese, cut in pieces
- 1 tsp Dijon mustard
- 1 Tbsp white wine vinegar
- 2 pinches ground black pepper
- 300 g plum tomatoes, cut in pieces (2 cm)
- 1 avocado (150-200 g), sliced
-
100
g kale, thinly sliced
lub fresh baby spinach, thinly sliced - 1 Tbsp pumpkin seeds (opcjonalnie)
- 2 Tbsp dried cranberries (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2501.1 kJ / 597.8 kcal
- Białko
- 32.2 g
- Węglowodany
- 43.4 g
- Tłuszcz
- 36.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.7 g
- Błonnik
- 15.2 g
- Sód
- 799.7 mg
Alternatywne przepisy
Superfood Salmon Salad
1h 5min
Detox Salad
10min
Almond Crusted Salmon with Asparagus Tagliatelle
35 min
Orange Chicken with Giant Couscous and Pine Nuts
1 godz. 30 min
Sea Bass with Raisins and Pine Nuts
45 min
Cuban-spiced Salmon with Tomato Avocado Salsa
30 min
Chicken and Spelt Salad
1h 15min
Green Goddess Quinoa Salad
40 min
Salmon Fillets with Salsa Verde
30 min
Greek-style Baked Cod with Bulgar Wheat
1 godz. 30 min
Beetroot, Apple and Goat's Cheese Quinoa Salad
30 min
Warm Halloumi, Walnut and Pomegranate Salad
45 min