![Rustic Bread Rustic Bread](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1F70BC35-A53B-4922-911B-574C6C888383/Derivates/73879994-921C-4E93-A0BD-738282F1DEA9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g wheat grains
- 400 g water
-
30
g fresh yeast, crumbled
lub 3 tsp dried instant yeast (12 g) - 120 g buttermilk
- 150 g strong white bread flour, plus extra for dusting
- 2 tsp fine sea salt
- 1 Tbsp balsamic vinegar
- 1 tsp malt powder (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 291 kJ / 70 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Błonnik
- 2.5 g
Alternatywne przepisy
Houmous
13 Std. 30 Min
Mayonnaise
5 Min
Crostata di Marmalata (Italian Jam Tart)
2sa 35 dk
Mini Filoni with Green Olives - Piccoli filoni alle olive verdi
2h 30min
Sandwich Bread
3h
Brioche
5 Std.
Baguettes
3 Std. 45 Min
Rye Bread Rolls
4h
Crusted Pâté (Spain)
10 Std.
Rustic bread
2h
Spelt and Buckwheat Bread
1 godz. 55 min
Sourdough Rye
51 godz. 10 min