Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g dried Puy lentils
- 2400 g water, plus extra for soaking
- 100 g carrots, peeled, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g spring onions, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g red peppers, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g green peppers, cut in pieces (3-4 cm)
- 100 g olive oil
- 4 tsp fine sea salt
-
4
tsp sweet paprika
lub 4 tsp hot paprika -
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade - 300 g chorizo, cut in slices (0.5 cm)
-
1
vegetable stock cube (for 0.5 l), crumbled
lub 1 heaped tsp vegetable stock paste, homemade
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1480 kJ / 353 kcal
- Białko
- 21 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 12.1 g
- Sód
- 853 mg
Alternatywne przepisy
Tempeh Bolognaise
30min
Chickpea Stew with Vegetables
50 Min
Mushroom Stroganoff
30min
Sliced Fruit Salad with Citrus Dressing (TM5)
Brak ocen
Leek and Potato Soup With Soya or Beef Mince
50 Min
Vegetable Salad and Lentil Stew; Vegan Chocolate Mousse
45min
Italian Brunch
Brak ocen
Beef Stroganoff
1 Std.
Feijoada (Bean and Meat Stew)
1 Std. 10 Min
Baby-friendly Beef, Mushroom and Olive Stew
1 godz. 55 min
Lentil and Pancetta Stew
1 Std.
Red Lentil Soup
40min