![Passionfruit and coconut slice Passionfruit and coconut slice](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/fbf53ffa-9fa2-46e8-9922-140b4b0f40e3/Derivates/f968e0aa-4ef4-4077-b058-419eade30cac.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g raw cashews
- water, for soaking
Passionfruit curd
- 3 eggs
- 2 egg yolks
- 50 g honey
- 170 g fresh passionfruit pulp (approx. 4 passionfruits), strained if preferred, plus extra for serving
- 1 lime, zest and juice (no white pith)
- 50 g coconut oil
- 1 tsp gelatine powder
Base
- 40 g coconut oil, plus extra for for greasing
- 75 g desiccated coconut
- 75 g macadamia nuts
- 75 g raw cashews
- 20 g psyllium husk
- 40 g rice malt syrup
- 80 g pitted dates
- 1 pinch salt
Coconut topping
- 70 g desiccated coconut
- 1 tbsp gelatine powder
- 400 g coconut cream
- 125 g coconut oil
- 1 tsp vanilla bean paste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1353 kJ / 322.1 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 2.8 g
- Tłuszcz
- 29.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 19.2 g
- Błonnik
- 4.9 g
- Sód
- 33.6 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gluten free scones
30 Min
Breakfast bars
40 min
Coleslaw
10 min
Gluten free gingerbread cookies
2h 35min
Layered Jaffa® slice
2h 30min
Gluten free sticky date puddings
1 Std. 5 Min
Apricot macadamia biscuits
40 min
Chocolate energy bars
1 Std.
Quinoa ANZAC biscuits
1 Std.
Gluten free chocolate brownie
45 Min
Carrot cake bliss balls
40 min
Caramel macadamia slice
45 Min